Scroll Top

Zo werken EMDR en de nieuwe therapieën brainspotting en VSDT

De therapeut zwiept met een vinger en wég is je trauma, fobie of depressie. EMDR is dertig jaar geleden ontdekt, maar pas veel later werd de werking wetenschappelijk aangetoond. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met de mysterieuze therapieën VSDT en brainspotting.

De methode wordt ingezet bij allerlei soorten klachten: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). En met verbluffende resultaten.

Neem Wouter (10), een sportieve jongen vol bravoure. Tot hij tijdens een natuurkundeproef een metalen kogel tegen zijn kaak krijgt.

Vanaf dat moment is Wouter een schim van zichzelf. Behalve dat hij permanent hoofdpijn heeft en niet meer kan judoën en hockeyen, is hij schichtiger, huilerig en geeft hij sneller op. Hij ligt soms dagen in bed.

Als hij op school bij een ‘potloodgevecht’ met klasgenoten een potlood tegen zijn hoofd krijgt en daardoor zwaar van slag is, denken zijn ouders: hier is iets anders aan de hand dan alleen een fysieke blessure. Ze gaan naar een EMDR-therapeut……

Bron: Psychologie Magazine

Gerelateerde onderwerpen

Privacy Voorkeuren
Je hebt recht op een zorgvuldige behandeling van je persoonsgegevens. Daarom hecht Vereniging EMDR Nederland veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens.